Kedvenc receptjeink

Magdi RIZSES CSOKIJA 
Hozzávalók:
2 cs. tejpor (2x125 gr.)
1 cs. puffasztott rizs (100 gr.)
1 Ráma
1 csomag étkezési zselatin
3 csapott evőkanál kakaó
15 dkg cukor
2 cs. vaníliás cukor

 A Rámát, cukrot, van. cukrot felolvasztjuk. Tűzről levéve beletesszük a kakaót, tejport, jól elkeverjük, és beleszórjuk a puffasztott rizst.
1 1/2 dl vízben feloldjuk a zselatint, és belekeverjük a masszába.
Folpack-al kibélelünk egy őzgerinc formát, beleöntjük, és hűtőben hűtjük.

Marika mama ALMÁSA
Hozzávalók:
4 db tojás
1 bögre cukor
1 1/2 bögre liszt
2 kk szódabikarbóna
2 kk fahéj
1/2 bögre étolaj
2 teáskanál kakaó                      
fentieket robottal összekeverjük.

1 kg almát ráreszelünk, és összekeverjük.
Tepsibe tesszük, és diót/mogyorót szórunk rá.
Süthetjük. 


Viola Karácsonyi mézes tortája
A receptet egy régi Nők Lapjából őriztem meg, nagy, finom, és szeretem készíteni! Ajánlom!
 
Hozzávalók a tésztához:
      80 dkg lisz
2 tojás
          30 dkg cukor
      4 kanál tej
                                         6 dkg vaj
                                             6 kanál méz
                                            Szegfűszeg
                                                                                     Szódabikarbóna (kb. 3 mokkáskanál)
                                                  Ét tortabevonó

                 A Krémhez:
                                   1 l tej
                                            6 kanál liszt
                                          40 dkg vaj
                                              40 dkg cukor

Vízgőzön habosra kikeverjük a tojást, a cukrot, a tejet, a vajat, a mézet, és egy kis tört szegfűszeget, majd a lisztet hozzáadva, tésztává gyúrjuk.
A tésztából 6 db tortalap nagyságú lapot nyújtunk, kisütjük, és amikor kihűlt, a krémmel rétegesre töltjük.
A tetejét saját krémjével kenjük, tortabevonóval körkörös, vékony rajzolatot csurgatunk rá, és cukrozott gyümölccsel díszítjük.
A krémhez az 1 l tejet felforraljuk, majd 6 a kanál liszttel, és a 40 dkg cukorral simára keverjük. ,és felfőzzük. Amikor kihűlt, a 40 dkg vajjal simára keverjük
ZSUZSA Nagyon finom HÁZI NARANCS JUICE Receptje:

0,5 kg narancsot megtisztítunk, összevágunk, és 0,5 l vízzel, 2 dkg borkősavval v. citromsavval  hűtőbe tesszük, és 2 napig érleljük.
A héjából én csak 1 db narancsnak szoktam a héját felhasználni, de ízlés dolga, ki mennyire szereti a kesernyés ízt benne. Gyerekek miatt mostanában kevesebb héjat teszek hozzá.
Két nap után ezt felforraljuk, és 15 percig főzzük. Ha kihűlt összeturmixoljuk, és nagy lyukú szűrön átszűrjük. Közben 4 l vízből és 50-60 dkg cukorból (ízlés dolga)szirupot főzünk, 1 vaniliáscukorral ízesítjük, majd hozzáadjuk a turmixolt narancsot, és együtt is kb. 1 percig forraljuk. Az egészbe egy késhegynyi nátriumot teszünk, majd forrón csavaros üvegekbe tesszük, és szárazgőzbe hagyjuk kihűlni. 
Ebből kb. 5 l lesz. Az adag tetszőlegesen növelhető.

Ha sok üres üveg van, akkor sokat is lehet készíteni, mert nyáron igen jó frissítő.



EDIT szupergyors  sütije:CSOKOLÁDÉS, ZABPELYHES SÜTI MIKRÓBAN
H. 
4ek. graham liszt
3 ek. zabpehely
1 ek. kakaó por
1/2 cs. van. cukor
4 dkg csoki darabokban
4 ek. tej
1 db. tojás
1/2 kk. sütőpor

Egy müzlis tálban a H-at összekeverjük. Pár percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely megpuhuljon.
1000 Watton 4' sütés, 900 W-on 5'.
Melegen, lekvárral tálaljuk, vagy kihűtve csokival leöntjük:
SŰRŰ CSOKOKRÉM:
H.
20 dkg Ráma
3 ek. kakaó
10 dkg cukor
1 db. tojás
1 ek. rum
6-8 kocka csoki
Ezeket gőz fölött összefőzzük.