2009. március 26., csütörtök

ELKÉSZÜLT MUNKÁINK


"Trapuntós" Neszesszer


Kosár fül nélkül, gyöngyözés kezdetén (folyt. köv.)


Bargello


Húsvéti asztalközép


Papírtechnika Ház

Varrószütyő
Varrószütyő
Tulipános táska
Ollótartó
Bibliaborító
Bibliaborító
Bibliaborító
Hullámszövés

Macskaköves futó

Macskaköves futó
Karácsonyi kép "Papírtecnikával"










TANÍTÓINK: Nagy Mária, Farkas Natália


F
O L T
V
A R R Á S

Minden emberben ott lapul a szép iránti vágy, és ez nem csak a nemes emberek kiváltsága, hanem mindenkié. Az emberek törekednek, hogy szép környezetben éljenek (szép házak, kertek, parkok, szép bútorok), hogy szép öltözetben járjanak (divat szakma), sőt a mindennapi használati tárgyaikkal is törekednek a „szép”-re, arra, hogy legyenek díszes evőkészletek, díszes dobozok és sok minden más. Már a pici gyermek is a szebb játék után fog először nyúlni. Az ember, hogy kielégítse ezt a szépségre való igényét, alkotni kezdett, sőt létre hozta a művészeteket. Megtapasztalta az alkotás örömét és gyönyörködni tud az összhangban és harmóniában, ami örömmel tölti el a lelkét. Honnan van bennünk ez a szépséghez, harmóniához való vonzalom? Elgondolkodtunk már ezen valaha? „Megteremtette
Isten az embert a maga képmására Isten képmására teremtette…”1.Móz. 1:27 Isten, aki mindent olyan csodálatosnak alkotott, a bolygókat, csillagokat, a természetet, amelyben annyit gyönyörködünk, ez az Isten ültette belénk a szépség, a rend és összhang utáni vágyat, mert a saját képmására teremtett bennünket. A Foltvarrás nem csak egy új varrási technika, nem csak egy (felénk új) „hóbort”, hanem egy igazi művészet is. Ezen keresztül ki tud bontakozni belőlünk a művészi lélek, a szép utáni vágyunk és vonzalmunk beteljesedést nyerhet, átélhetjük az alkotás örömét, gyönyörködhetünk a színek és formák harmóniájában, kibontakoztathatjuk kreativitásunkat, az elkészült munka pedig, örömmel tölt el bennünket. Mindeközben, hasznos munkát végzünk, mert a foltvarrással készült munkák nem csupán díszek, hanem a hétköznapi életben is használatosak. Általuk szebbé varázsolhatjuk otthonainkat (ágytakarók, díszpárnák, asztalterítők faliképek), személyes holmijainkat (táskák, szatyrok, szemüvegtartók, könyvborítók...) és örömöt szerezhetünk másoknak, ha valakit megajándékozunk vele. Tavaly olvastam egy szép hasonlatot a foltvarrással kapcsolatban, amely az életről és Istenről beszél, és amelynek egyik mondata így hangzik:” Az életünk egy világos és sötét foltokból varrt takaró.. Minden élmény és érzelem bele lett szőve. ”Valóban életünkben váltakoznak a világos és sötét színek, de Isten az, aki erőt ad mindezek elhordozásához. Szükségünk van egy csendes helyre ahol megállhatunk egy kicsit, ”hogy összeszedjük magunkat és összegyűjtsük életünk rongyos darabkáit, hogy újra összeölthessük őket.” Isten az a békés hely, ahol megpihenhetünk, megújulhatunk, hogy” folytathassuk életünk történetének varrogatását.”

Nagy Mária Foltvarró mester

A Foltvarró kör egyik tanítója


BEMUTATKOZÁS


Márciusi foltvarrás, melyen nem mindenki volt jelen

BAJAI KREATÍV FOLTMŰHELY

TAGJAINK: Baja Város folt varrni szerető lányai, asszonyai, akiket megfogott a műfajban rejlő sok színes lehetőség,és akik hónapról-hónapra lelkesen találkoznak, hogy tanuljanak, fejlesszék kreativitásukat és varrni tudásukat.

A találkozók fontos részének tartjuk, hogy Isten Igéjét is megosszuk egymással!

TANÍTÓINK: Nagy Mária, és Farkas Natália, foltvarró mesterek, akik a Vajdaságból, Csantavérról vállalják az utazás, anyag-előkészítés, tanítás áldozatát, nagy szeretettel, Istennek szánt szolgálatként!

HELYSZÍN:6500. BAJA, Kádár u. 5. BAPTISTA IMAHÁZ

Előkészített anyagcsomagokból dolgozunk, melyet tanítóink állítanak össze.Ha tervezed, hogy részt veszel, és kérsz csomagot, kérjük időben jelezz!

ELÉRHETŐSÉGEK:

Dócziné Somogyi Viola T.06207705321 docziviola@gmail.com

Bócsáné Vári Blanka T.06208861167 blanche@tomholz.hu

VÁRUNK SZERETETTEL!