2010. február 18., csütörtök

SZERETETTEL AJÁNLJUK!

A MAI IGE kiadvány elérhetősége a következő:
http://maiige.hu/
Ajánljuk napi gondolatait az interneten, ill. kérésre megrendelhető. A linkekről, nálunk is elérheted.
Februári alkalmunkon a következő gondolatok hangzottak el a kiadványból:
"Áldom az Urat mindenkor, állandóan őt dicséri szám. "
Zsolt. 34:2.
"Dávid azt mondja:Áldom az Urat mindenkor..." A hálás szívnek életmódunkká kellene válnia. Tudtad-e, hogy megmentheti az életedet? Amikor Jónás nem engedelmeskedett Istennek, és végül egy nagy hal gyomrában végezte, ezt mondta Istennek:"...én hálaéneket zengve áldozok neked..."(Jón. 2:10.) Amikor ezt tette, Isten parancsot adott a halnak, és az kiköpte Jónást a szárazföldre. Amikor gödörben vagy, és a pokol elszabadul körülötted, akkor kell felemelned a hangod dicsőítésre. Semmi sem mutatja úgy a bizalmadat, mint az, ha hálát adsz Istennek, amikor krízis nyomaszt. A hálás szív két dolgot munkál:
1. Építi a hitedet. Azért tudunk "hitben járni, nem látásban", mert tudjuk, hogy körülményeinktől függetlenül Isten a javunkat munkálja. Dávid azt mondta:"...magasztaljátok velem az Urat..." Magasztalni vmit azt jelenti, hogy nagyobbá tesszük azt. Ha a problémáid helyett Istenre összpontosítasz, akkor Isten nagyobb lesz, a probléma pedig kisebb. Továbbá "A hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által". Ha Isten ígéreteit hallod a saját szádból, az hitet ébreszt a szívedben. Tehát kezdj el beszélni!
2. Helyreállítja az életet. Lázár feltámasztása előtt Jézus felnézett az égre, és ezt mondta:
"Atyám, hálát adok neked, hogy meghallgattál. Én tudtam, hogy mindig meghallgatsz..."
Valami csodálatos történik akkor, ha elkezdesz hálát adni Istennek azért, hogy megment, védelmez, és gondoskodik rólad. A hited szárnyalni kezd. Önbizalmat nyersz ahhoz, hogy parancsolj azoknak a dolgoknak, amelyeket az életedben halottnak hittél, hogy életre keljenek. Fejlessz ki tehát magadban hálás szívet!

Nincsenek megjegyzések: