2012. január 12., csütörtök

Bízd Újra Életed Krisztusra!

Elindult egy újabb év, már 2012-t írunk. A bajai kreatív foltműhely életében ez egy új kezdet létrejöttét jelenti. A kedves műhelyünk foltosodó szerepe átmenetileg szünetelni fog, de a blog továbbra is üzemel. Ehhez kaptam Violától lehetőséget arra, hogy én is írásaimmal gazdagítsam, szerkesztgessem a blogot.
De ki vagyok én? Akik a Bajai Kreatív Foltműhely alakulását jól ismerik, azok tudják ott voltam a kezdeteknél. Aztán szépen lassan elmaradtam a műhely munkától. A negyedik gyermekem születésére készültem, aztán meg élveztem ez együttlétet vele. Csodálatosan nehéz évekkel a hátam mögött újra késztetést éreztem arra, hogy kreatív időtöltésbe kezdjek. Ezért lassan vissza-visszatértem a foltozgatáshoz.
Ebben a hosszú szünetben azért sok minden más is történt velem. Az Úr türelmes hívogatásának engedve 2010 novemberében jelentkeztem a bajai Baptista gyülekezet által szervezet törekvők órájára, ahol megismertem a Baptista egyház hitvallását. Ezt teljesen elfogadtam, majd 2011. október 30-án bemerített tagjává váltam a bajai Baptista egyháznak. Ez nagy öröm számomra. A bemerítésemet a helyi lelkipásztor Dóczi Ákos végezte, az igét pedig Nagy Tibor hirdette. Ez volt a hab a tortán a számomra. Tudjátok ki ő!? A Marika férje, annak a Marikának a férje, aki bennünket több éven keresztül tanítgatott a foltvarrás rejtelmeire. Tiborral többször találkoztam ezeken az alkalmakon és nagyon örültem, hogy ő hirdette az igét. Nincs semmi sem véletlen. A bemerítkezésre kapott ige nagyon sokat mond a számomra:

„Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten,
hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” 2Tim1,7

Eltelt azóta már egy kis idő, és azóta is próbák sorozata ér. Gondolom, nem vagyok ebben az egyetlen. Ha csak arra gondolunk, hogy a válság hatására mekkora áremelkedés várható stb… Ez az igevers sokszor bátorít a nehézségekben. Szóljon ez az igevers bátorításul mindenkinek aki olvas, vagy olvasni fog bennünket ebben az évben.

Isten gazdag áldását kívánom erre az évre számotokra. Kívánom, hogy lássátok meg az Úr nagyságát és fogadjátok el a segítségét.

Terveink szerint igyekezünk továbbra is igei gondolatokkal bátorítani, gondolatot ébreszteni bennetek ebben az évben, illetve szeretnénk az általunk elkészült munkákat ezen a felületen bemutatni nektek tematikus formában.
Felsőné Szévald Orsolya
Karácsonyi kötény
Varródoboz
Képeslap tartó
Ajtódísz

Ági angyal

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Örülök,hogy olvashatom szavaid!!!
Igen jól titkoltad...
Kívánok neked sok szép írást,klassz ötleteket és persze sok időt az elkészítéséhez!
Rózsa

Orsi írta...

Kedves Rózsa! Köszönöm a bátorítást. Orsi

Görgei-Reiner Rita írta...

Csatlakozom Rózsához, gratulálok Orsi a döntéshez és íráshoz is!