2012. december 26., szerda




Olyan csodálatos ott állni a karácsonyfa alatt, ünnepi díszbe öltözik minden: a ház, a fa, a környezetünk. Olyan csodás látni a gyermekek örömét...
De valóban ennyi lenne az ünnep? Egy hangulat, szép ruhák, ajándékok! Elmondjuk ez az ünnep a szeretet ünnepe, ahol összegyűlhet a család, aztán utána, utána mi lesz?
De ez, nem az az igazi ünnep, amit sóvárogva várunk! Nem a külsőségek amikre számítunk, hanem belső békére, szeretetre mely betölt bennünket! Hogyan is kaphatjuk ezt meg? Mit is ünneplünk?

Tudjuk, mindenhonnan ezt halljuk! Az Úr Jézus születésének napját ünnepeljük. Ki ő? Van e köze életünkhöz? 

Azért született erre a világra, mert Istenünk határtalan szeretettel néz le ránk. Elküldte értünk, hogy megváltson a haláltól, hogy az örök életre vezessen. Ő a mai életünk csodája, ő aki vigaszt, örömet és békét ad! Ő tud ebben a világban elcsöndesíteni és a felszínről a világosságra vezetni. Ne a külsőségeket nézd, néz rá: JÉZUSRA! És elnyered azt amire vágysz! A belső ürességet élettel tölti be, értelmet ad az ünnepnek, békét a békétlenségben. És éld ezentúl az életedet vele, hogy minden nap karácsonyod lehessen!

ÁLDOTT ÜNNEPEKET ÉS REMÉNYTELJES JÖVŐ ÉVET KÍVÁNOK NEKTEK KEDVES OLVASÓK!

Az ének szövege:


1. Ó, jöjjetek, hívek, ma lelki nagy örömmel, A jászolhoz Betlehembe jöjjetek el! Megszületett az angyalok királya: Ó, jöjjetek, imádjuk, Ó, jöjjetek, imádjuk, Ó, jöjjetek, imádjuk az Úr Krisztust!
2. Az életnek szent Ura, dicsőség Királya Itt fekszik a jászol mélyén nagy szegényen. Nagy dicsőséges, szent és örök Isten! Ó, jöjjetek, imádjuk, Ó, jöjjetek, imádjuk, Ó, jöjjetek, imádjuk az Úr Krisztust.
3. Ti angyali lelkek, ma zengjetek az Úrnak És vigadva örvendjetek, buzgó hívek! A magas mennyben dicsőség Istennek! Ó, jöjjetek, imádjuk, Ó, jöjjetek, imádjuk, Ó, jöjjetek, imádjuk az Úr Krisztust.
4. Úr Jézus, ki ez napon érettünk születtél, Csak tégedet illet szívünk tisztelete! Isteni Gyermek, testet öltött Ige! Ó, jöjjetek, imádjuk, Ó, jöjjetek, imádjuk, Ó, jöjjetek, imádjuk az Úr Krisztust!

"Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa!" Máté 3,2

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Egy pillanatra megpihen az
órarugó, míg a himnusz
szól, vigyázban áll a két
mutató. Majd a nagyobbik egy picit előre
dőlve, átlép az új
esztendőbe. Onnan visszaszól a kicsinek:
Boldog Új Évet Mindenkinek!!!

Monika írta...

Nagyon szeretem ezt az éneket!
Szeretet,békesség,nyugalom----szívemből ezt kívánom!

Orsi írta...

Köszönöm Nektek kedveseim!