2012. január 30., hétfő

Közös varrás 3. blokk

Bizonyára észreveszitek a második blokk kimaradt! De ami késik, most sem múlik, csak kicsit nehezebben megy!

Szóval a harmadik blokk a drezdai tányér volt. Nagyon tetszik már régóta ez a minta, de valahogy soha nem álltam neki, miért is? Nem tudom! De most kész! Sok javítani valóm van rajta, de nem baj. Örömmel készült, és örömmel nézzek rá, olyan jó, hogy készen van.

Szeretettel mutatom meg:


Nehezen fogtam hozzá, ehhez a darabhoz. Sok videót néztem meg, válogattam a minták között! Bizonytalankodtam, hogyan is készítsem? A leginkább az íves virágok tetszettek, de ehhez nem igazán találtam jó leírást. Több technikát hallottam az elkészítéséről. Az első teljesen kézzel varrott, ezt még lehet, hogy egyszer megpróbálom. A másik, amikor az íveket varrják csak kézzel, és én a harmadik módszert választottam a varrógéppel varrást. Ehhez találtam egy jó videót, nézzétek meg:


Ezzel a technikával gyorsabban elkészül ez a minta, ami nem látszik a videón az a vasalása a blokknak. Én egy karton papír segítségével vasaltam ki az íveket.

Ezek után sablont kerestem amiben kedves barátnőm Viola sietett segítségemre, küldött egy sablont amivel elkészült a drezdai tányér mintám. Köszönöm Neked!

És most szóljon mindannyiunk megerősítésére itt a végén egy igevers:

Uram, megerősítesz és meggyógyítasz. (Ézs 38,16) 

Köszönöm Neked Uram a bátorítást! Ámen

3 megjegyzés:

Luca írta...

Jó lett. Tetszenek a szinek.

Orsi írta...

Köszönöm szépen!

Unknown írta...

Ügyi vagy!
Rózsa