2012. február 8., szerda

Közös varrás 4. blokk



Hopp Mónika által hirdetett játék 4 blokkját angol papírtechnikával készítettük. Bevallom, nekem még nem született ihletem arra, hogy a blokkok milyen színben készüljenek, a méreten is gondolkodom, bár már körvonalazódik a 25x25-ös blokk méret. Szóval, még bizonytalankodom! 

Mint már írtam lentebb, nagyon sok az elmaradásom, tavaly talán a decemberi alkalmon a csantavéri asszonyok, Nati és Magdi angol papírtechnikával készült terítőt tanítottak. Ezért most erre a meghirdetett játékra ezt az elmaradásomat pótoltam be, az előre megvásárolt anyagcsomagból. Biztonság kedvéért kettőt is vettem akkor a Viola által, mondván karácsonyra jó lesz, hát most már talán csak jövőre. Magán a gyűjteményes quilten is szerepelhet ez a minta csak nem karácsonyi anyagból.

Azért a történet nem itt kezdődött. Volt egyszer egy nyári szünet, a tavalyi évben. De szép is volt, jó meleg nyár, csak akkor hűvösebbre vágytunk - ilyen az ember, elégedetlen. Szóval, mit tehetünk négy gyerekkel. A legkisebb altatása alatt, hogy nyugodtabbak legyenek, varrni tanultunk. Most a Zsófi lányom munkái kerültek elő, ő szívesen varrta a nagymama virágoskertjét, és szívesen is folytatja. Tudja, hogy vannak benne hibák, de nézzétek úgy, hogy egy 8 éves kis hölgy készítette:






Majd még, ha előkerülnek mutatok belőlük néhányat!

Ma mindenesetre nehezen mennek a dolgok, a legkisebb nagyon nyűgös volt egész nap és azt gondolom a füle nagyon fáj, hát csak reménykedem, hogy nem középfül-gyulladás, holnapra kiderül. 
Mindenkinek jó munkát kívánok!

"Ráépültetek az apostolok és a próféták alapjára, a sarokkő pedig maga Krisztus Jézus, akiben az egész épület egybeilleszkedik, és szent templommá növekszik az Úrban, és akiben ti is együtt épültök az Isten hajlékává a Lélek által." (Ef 2,20-22)

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Csak Így Tovább!!
Gratula a Zsófinak!
Rózsa